MegaLoyalCat
Del MegaLoyalCats profil
 
Facebook Twitter
 
 
 
MegaLoyalCats statistik
Statistikker for MegaLoyalCat
 
 • 5
  Gennemsnitlig bedømmelse
 • 1
  Nyttighedsstemmer
 • 0
  Udvalgte anmeldelser
 • 1
  Antal anmeldelser
 • 8. februar 2020
  Første anmeldelse
 • 8. februar 2020
  Sidste anmeldelse
 
 
MegaLoyalCats anmeldelser
 
Offentliggjort8. februar 2020
Kundeavatar
Alder: 55-64 år gammel
Kundetype: LEGO fan
Byggeerfaring: Mellemgod LEGO bygger
Overordnet bedømmelse 
5 / 5
5 / 5
Glædeligt gensyn
For mere end 50 år siden oplevede jeg Apollo-flyvningerne til Månen og husker især spændingen omkring den første landing med Apollo 11. Derfor, da jeg opdagede, at Lego havde lavet dette sæt, måtte jeg selvfølgelig købe det - også selv om jeg stort set ikke har bygget Lego siden Armstrong satte sin fod på Månen.
Som 10 årig læste jeg alt, hvad jeg kunne finde om løfteraketten, Saturn V, og Apollo-rumskibet. Jeg byggede også tidens plasticmodeller og legede med dem; genskabte missionerne i min fantasi med modellerne mellem hænderne. Så da jeg 50 år efter åbnede Lego-æsken og hældte poserne med de 1969 klodser (antallet som året for den 1. månelanding) ud på bordet foran mig, følte jeg mig sat tilbage til nogle af min drengetids bedste stunder.
Og Lego har gjort det fantastisk med dette sæt, skalaligheden er ramt i plet; fornemmelsen af rakkettens overflade, som vi kunne se den på fjernsynstransmissionerne og på billeder, er endda genskabt i modellen. Noget andet er tyngden; Legos model er bygget op af tre trin som den rigtige, modellen er ikke længere en skal som drengetidens plasticmodeller, men har tanke som rigtige Saturn V. Vægt var netop et kendetegn ved mægtige Saturn V; knap 3.000 tons ved starten fra Cape Kennedy i Florida.
Første trins motoror er en af mange vellykkede detaljer med gasgeneratorerne, som sad på siden af dyserne og drev de turbopumper, som med lydens hastighed slyngede brændstoffet ind i forbrændingskamrenes top; en blanding af flydende ilt og petroleum, 15 tons i alt for de 5 motorer pr. sekund. Og her fornemmer man igen størrelsen, når man sætter en af de små astronautfigurer ved siden af motorerne.
Langs op ad raketten - den rigtige var 37 etager høj - er detaljerne også på plads. Helt i toppen meget gennemtænkt med redningstårnets hvide kegle, som jo dækkede kommandamodulet under opsendelsen, men som kan erstattes med den grå model af selve kommandomodulet, når man har leget sig ud i rummet og er på vej mod Månen med månelandingsfartøjet koblet på næsen.
Endnu en gang skal der selvfølgelig også gives meget ros til Lego for at støbe stafferinger, det amerikanske flag, USA osv ind i klodserne. Men det ville også næsten have været umuligt at få et godt resultat, hvis man som ved andre modeller skulle bruge klistermærker. Jeg ville ikke være i stand til at få bogstaverne til at stå fuldtændigt lige fra klods til klods, og selv om dette så var muligt, ville man for tydeligt kunne se kanterne af mærkerne. Det er derimod ikke tilfældet for Bugattien, Porschen, den nye Defender og andre modeller, hvor det går fint, synes jeg.
Selv om det er mange år siden, at jeg byggede Lego sidst, havde jeg ikke problemer med at bygge sættet. Og sidst men ikke mindst, så har jeg som voksen fået lyst til mere Lego.
Brug indsendte billede
Jeg vil anbefale denne til en ven!
Fra: Danmark
Alder: 55-64 år gammel
Kundetype: LEGO fan
Byggeerfaring: Mellemgod LEGO bygger
Legeoplevelse (Valgfrit) 
5 / 5
5 / 5
Værdi for pengene (Valgfrit) 
5 / 5
5 / 5
Sværhedsgrad:
Udfordrende
Udfordrende
Meget nem
Meget udfordrende
Jeg vil anbefale denne til en ven!
+1point
1af 1syntes, at dette var nyttigt.