degu
Profiel van degu delen
 
Facebook Twitter
 
 
 
Gegevens van degu
Gegevens van degu
 
 • 5
  Gemiddelde beoordeling
 • 17
  Bruikbaarheid volgens stemmers
 • 0
  Uitgelichte recensies
 • 1
  Aantal recensies
 • 3 maart 2020
  Eerste recensie
 • 3 maart 2020
  Laatste recensie
 
 
Recensies van degu
 
Gepost op3 maart 2020
Avatar van klant
Leeftijd: 45-54 jaar oud
Soort klant: LEGO fan
Bouwervaring: Expert LEGO bouwer
Algemene score 
5 / 5
5 / 5
Fraai en strak model
Na diverse modellen uit de Creator Expert serie te hebben gebouwd (VW camper, Mini, Caterham (/Ideas) en F40, zojuist deze gehaald bij de Lego Store.
De prijs voor dit model ligt op een goed niveau, terwijl de doos gevoelsmatig even groot is als bij andere modellen uit de serie, en goed gevuld is.
Het boekje is vierkant van vorm, met wat leuke achtergrondinformatie van de Fiat 500.
De bouwstappen zijn eenvoudig te volgen (lijkt me ook voor een beginner goed te doen). Iets meer dan twee uur over gedaan. Voorzover ik kon zien was de handleiding ook geheel foutloos. Stickervel is bijgevoegd. Enkele onderdelen hadden best geprint kunnen worden, zoals bij de Ford Mustang of Caterham, maar met een sticker op een puntje van een mes o.i.d., of het bijgevoegde gereedschap om onderdelen los te halen zou het netjes moeten lukken.
De kleur is een lichter soort geel dan het standaardgeel. Citroengeel, een frisse kleur, met donkerrood en wit interieur. Veel onderdelen waren in deze kleur niet beschikbaar hiervoor. Blijkbaar is het dus geen probleem om veel onderdelen in verschillende kleuren te maken (hint, TLG!).
Er zit in het lichtgeel wel een lichte kleurvariatie tussen verschillende soorten stenen. De 2 x 4 tegels en de plaatjes lijken iets geler; de overige onderdelen iets meer neigend naar beige. Het echt storend, maar met zonlicht valt het wel op.

Het model zit stevig in elkaar. Ik vind de taps toelopende voor- en achterzijde mooi gedaan. De motor is een leuk detail. Buitenspiegels zitten er helaas niet op.
Gezien de aard van Lego kun je dat er uiteraard zelf gemakkelijk bijbouwen als je dat wilt.
Eén zwarte 4 x 8 plaat ontbrak. Daarvoor was er een gele plaat teveel (gecontroleerd met de onderdelenlijst; er was echt één verkeerde kleur). Gelukkig is Lego qua klantenservice top, dus dat lossen ze zo op. Het komt overigens zelden voor dat er iets niet klopt qua onderdelen.
Deuren, motorkap achter en klep voor kunnen open. Het interieur is gedetailleerd. De auto stuurt niet: de wielen zijn met een vaste as links en rechts verbonden.
De schildersezel is een mooie extra. Hij past niet goed in de auto. Het dak is met wat friemelen wel te openen, maar dat lijkt niet de bedoeling te zijn.
Al met al een geslaagd model, met af en toe knappe bouwtechnieken. Ik vind het model goed lijken op de auto.
Kortom, een aanrader wat mij betreft!
Door gebruiker verzonden foto
Door gebruiker verzonden foto
Door gebruiker verzonden foto
Door gebruiker verzonden foto
Ik zou dit aanbevelen aan vrienden!
Van: Nederland
Leeftijd: 45-54 jaar oud
Soort klant: LEGO fan
Bouwervaring: Expert LEGO bouwer
Speelervaring (Optioneel) 
3 / 5
3 / 5
Waar voor je geld (Optioneel) 
4 / 5
4 / 5
Ik zou dit aanbevelen aan vrienden!
+17punten
17 van de 17 vonden dit behulpzaam.